top of page
vouwvaas, strikvaas, vouwvazen.com, duurzaam dutch design
Wanda_011 4-klein.jpg

'Boeiende verhalen uit het verleden van Hollandse meesters worden tastbaar in unieke producten'.

Wanda van Riet, designer

en bedenker van de vouwvazen

Met vouwvazen.com combineer ik de mooiste motieven van toen met duurzame materialen van nu. In de producten die ik ontwerp, zoek ik altijd naar verbindingen tussen het verleden en het heden. Die verbinding, samen met de duurzame vervaardiging van de vazen, maakt de vouwvazen zo speciaal.

Vouwvazen.com is ontstaan uit Hendrik.nu/Van Riet Ontwerpers BV. Al sinds 1997 ontwerp ik bijzondere producten, vanuit een liefde voor uniek grafisch ontwerp.

Over de vouwvazen

Bijzondere design-vouwvazen

De vouwvazen van vouwvazen.com zijn niet alleen mooi, bijzonder en duurzaam, ze zijn ook nog eens erg gebruiksvriendelijk! Na het vouwen van de vaas kun je deze direct vullen met water. Omdat de vazen gemaakt zijn van kunststof, hoef je er dus geen glazen potten of flessen in te plaatsen wanneer je de vaas wil gebruiken. Het materiaal van de vouwvaas is van zichzelf waterdicht.

milieuvriendelijke productie

Het materiaal van onze vouwvazen bestaat uit bi-axiaal gerekt polyester. Dit materiaal bevat geen weekmakers noch halogenen, zoals pvc bijvoorbeeld, waardoor de productie middels milieuvriendelijke processen kan verlopen. Deze polyester is scheurbestendig en volledig waterdicht. Doordat alle milieu-onvriendelijke ingrediënten verwijderd zijn, komen bij de verbranding van dit kunststof geen giftige dampen vrij in onze atmosfeer.

Vaas synaps groot 22_4_Wihabogogh1 detai

klik hier voor de

Een vaas met een verhaal

Alle motieven of dessins op de vouwvazen zijn geïnspireerd op kunstwerken van Hollandse Meesters. Denk aan Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Jheronimus Bosch en Delfts Blauw. Zo krijgt de vaas een verhaal.

Duurzaam in alle opzichten

Duurzaam betekent niet alleen ‘groen’, het betekent ook ‘gemaakt om lang te bestaan.’ Onze vazen zijn daarom  vaak te gebruiken en zelfs met een zachte spons schoon te maken. Ondanks hun lichte gewicht zijn de vazen stevig wanneer deze gevuld zijn met water. Ze vallen dus niet zomaar om!

Een transparant productieproces

Bij vouwvazen.com vinden we het erg belangrijk dat we precies weten wat er met onze vazen gebeurt. Daarom houden we de productie letterlijk dicht bij huis! Het materiaal van de vouwvaas komt uit België, verder wordt de vaas geheel in Nederland gemaakt en verpakt. 'Dutch Design met een link naar het verleden'.

vouwvazen, vouwvazen.com Design vaas, Jheronimus Bosch

Verpakking

Bij een kwalitatieve vaas hoort een stevige verpakking! Onze vazen zijn daarom goed verpakt, klaar om verkocht te worden of om als cadeau te geven. De vaas regular past (ongevouwen) gemakkelijk door de brievenbus, of neem je zo mee op reis: hij weegt bijna niets. En omdat de ongevouwen geleverd worden, passen ze gemakkelijk in je reisbagage.

De zakelijke markt

Wil je deze vouwvazen personaliseren, of wil je je eigen vazen met een bijzonder motief? Een hoge oplage bestellen voor wederverkoop? Geen probleem, het is allemaal mogelijk. Neem gerust contact met mij op.

Kijk ook eens op inspiratie voor diverse mogelijkheden.

Niet in de papiercontainer

Het materiaal van deze vazen ziet eruit als papier, maar zoals hierboven beschreven is het een kunststof. Wanneer je de vaas na een mooi leven wilt weggooien, is het daarom goed om te weten dat deze niet in de papiercontainer thuis hoort, maar in de grijze container.

Licht van gewicht

De vazen zijn licht van gewicht en zeer geschikt om te versturen. De vouwvaas 'regular' past in een A4-envelop en wordt veel meegenomen door mensen die op reis gaan.

vouwvazen, vouwvazen.com, vincent van gogh, irissen

Ben je benieuwd naar andere unieke producten geïnspireerd op kunst en met een 'groen' hart vervaardigd? Kijk dan ook eens op Hendrik.nu

bottom of page